Followers

Sunday, March 31, 2013

hidup single takde spe kacau.
seronok.
tak pyh pikir dh nak jge perasaan org.
jge perasaan sendiri je.
bile lah putera raja nak meminang aku nih. eh
nnt klu aku kahwin abah takde.
bukan abah yg jadi wali aku dah.
sedihnye. abah, miss you :')

Friday, March 29, 2013

kali ke sejuta

aku berusaha tutup kesedihan aku. hari2. aku penuhkan dengan sume aktiviti yg aku rse blh buat aku gembira. 

aku tertawa depan rakan2 aku. FAKE. dalam bilik menangis. LOSER.

semua pelik aku masuk utm games. aku lagi pelik. faktor utama sebab aku nak hilangkan kesedihan aku. mungkin dgn kayak aku boleh lupe kejap kesedihan aku. KEJAP.

jumpe supervisor even tak siap write up.

petang jogging. Fuhhh

bila kelas cancel, confirm dok bilik. tak p mne dah. dan start lah ingat and rindu abah. baru aku tau rse peritnye takde abah. dulu abah ade call pon jarang. msg ckp rindu ape tah lg.

abah, rindu. kalau aku boleh sampaikan rindu aku kat abah, aku akan buat dgn cara ape sekalipun. aku akan sediakan bekalan utk abah hari2. biar abah sentiasa tersenyum di sana.

mak ckp ahad ni kenduri abah 40 hari. aku doakan abah tenang di sana.

yes, air mata mengalir lagi utk kali kesejuta ribu. Love you abah! AL-FATIHAH



Tuesday, March 26, 2013

Part 2



lepas abah discharge dr HKL. abah cume boleh minum susu melalui tube kat hidung. abah mula ulang alik hospital utk follow up. kadang2 kne tahan wad pn ade. HTAR, HKL dh mcm rumah kedua dah. 







abah akan ulang alik amik darah utk tau kecairan dan kepekatan darah. abah kelakar. gamba kat atas ni dia nak tendang yan. haha. abah abah. comel sgt.

26 februari 2013

aku dikejutkan dgn panggilan fon dr kakak ipar aku yg mengatakan abah tenat kat hospital. aku yg baru bgn tdo terus menangis. dalam hati aku cuma nak balik. br seminggu aku balik utm tp abah dah tenat. tp mggu tu mmg aku plan nak balik tgk abah. aku dikejutkan lagi dgn panggilan kedua. dan kali ni lah aku rse jantung aku jatuh. jiwa aku hancur. kak ipar aku cume ckp 'lis, abah dah takde' dan aku cume menjerit ' abah..... abah...... abah......' sampai ke akhirnye aku menangis. begitu cpt mse berlalu begitu pantas abah tgglkan aku. aku blur. aku tak tau mcmne aku nak balik dlm mse yg plg cepat. aku mndi dan smyg asar. dan terus drive balik umah. dila n fana teman aku balik. 

sampai rumah aku tgk abah dah terbujur kaku. Ya Allah, abah dah takde. abah dah tinggalkan aku. abah dh tinggalkan sume yg ade kat dunia ni. belum sempat aku balas jasa dan pengorbanannye, belum sempat aku balas setiap peluh dan keringatnye dan belum sempat aku buat abah bahagia, tp abah dah pergi dulu. ye aku tau, ini ketentuanNya. aku redha. tp aku rindu abah. :'(

rupanya tahun lepas adalah raya terakhir abah.

Aku yakin ini perancangan Allah yang terbaik utk aku dan keluarga. Aku redha. Since dr tu aku janji dgn diri aku i want to be a great daughter to my mom. aku akan jge adik2 aku. aku nak jd org yg positive utk semua yg berlaku. Aku percaya ketentuanNya. Walau pahit mana pon hidup ini, pasti ada manis akhirnye.





i miss you dad. AL-FATIHAH 
2.3.1951- 26.2.2013

Tuesday, March 12, 2013

Part 1

3 June 2012

Abah, Moheyer B. Matsum jatuh dan terus shoot bawak ke sime darby medical centre. Abah dikesan kena strok. anggota sebelah kiri tak dapat gerak. abah kuat. masih boleh bercakap lagi. masih boleh mintak itu ini. dan bermulalah episod kitorang adik beradik tido kat ruangan menunggu ICU, SDMC. kat situ lah makan, kat situlah tido, tgk tv, semayang subuh pon kat situ.

6 June 2012

The real story sbnrnye abah ade pendarahan kat otak. ade salur darah yang pecah dalam kepala. so otaknye membengkak. utk kurangkan bengkak dan tekanan doc nasihatkan utk bedah hari tu jugak. Mak org yg paling sedih. mak diberi pilihan utl terukan pembedahan atau cume pasrah utk sume nih. Sbb kalau buat pembedahan pon, abah still akan mcmtu. Mula-mula mak taknak buat pembedahan utk abah sbb mak tak sanggup tgk tempurung kepala abah dipotong. Tp lepas pujuk2 mak setuju utk teruskan pembedahan. At least klu ape2 jadi pon kite dh berusaha nak selamatkan abah. abah pergi bilik pembedahan dengan anggota yang lemah. abah dh tak bercakap dgn sape. 

Pembedahan berjaya. tapi abah ditidurkan utk beberapa hari. cost hospital makin lama makin tinggi. duduk beberapa hari dh mkn cost puluhan ribu. doc nasihatkan pindah ke HKL. lagipon pakar otak cuma ade kat HKL. tak lama tu abah terus dihantar ke HKL. 

Sampai je HKL abah disahkan koma. abh terus kne tahan kat HDW. and after that baru masuk ICU. kesakitan abah, penderitaan abah, cume dia sorang je rase. tak sangka abah yg dlunye gagah, akhirnye jatuh sakit mcmni. Hari2 lawat abah kat HKL. walaupun jauh, tu sume tak penting. abah dh berkorban utk kitorang adik beradik smpi jatuh sakit mcmtu. Tiap hari bacakan abah yasin dan doa2. aku tau, walaupun abah koma, abah dengar sume tu. Buktinya bila kita bacakan doa kat telinga dye, air mata nya mengalir. abah, kuatnya abah..

To be continued....
hoyeahh genap setahun rupenye tak update blog. SYABAS! -.-
Cepatnye masa berlalu.
banyak benda jadi dalam masa setahun ni.

Tuesday, February 28, 2012

Hijau Daun – Aku Dan Air Mata 

jatuh air mataku iringi remuk redam hatiku
saat ku kehilanganmu
dan hanya rintik hujan yang menemani aku
di saat aku bertahan, selama ini aku bertahan
lewati semua malam dinginnya
aku pandangi hanyalah langkahmu

wahai kau air mataku
hanya engkaulah saksi hidupku
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya

tak bisa aku bertahan, selama ini aku bertahan
lewati semua malam dinginnya
aku pandangi hanyalah langkahmu

jatuhnya pun masih di pangkuanku
tak perlu kau sesali

wahai kau air mataku
wahai kau air mataku

di setiap detak jantungku
hanya engkau yang menemaniku
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya

(wahai engkau air mataku
hanya engkaulah tepi hidupku)
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya
jatuh air mataku, iringi remuk redam hatiku



I love my strawberru.  ='(

Sunday, January 1, 2012

hello 2012! update awal giler aku. tak menyabar betol. harus lah bkn sng nak dtg rajin update blog. new year time study week agak menyebelkan. tak g mne2 dok dalam bilik. tp tak study pon. pape ntah macam org takde life langsunggg. untung lah org tu new year kat genting. konon2 kat london agaknye. haha. okey azam mmg banyak tp tak pyh mention takpe kot. down to earth katenye. nak kawennn. boleh tak? for my future husband antar lah rombongan kat umah sy. HAHA okey gatal. bukan slalu. new year jeh =P


eh lupe. kita ade wish. kite nak dye bhgie. happy. dan tersenyum slalu. wish you goodluck in ur final exam. and and I wish u will find someone like me. ok tipu. someone yg blh jge u. yang takkan tgglkan u lagi. muahhh! much lovesssss! and smoge setiap azam u akan tercapai sayang. AMIN =) all this is only for you buddy!


nad kita curi pic awak. yeayyy =P




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...